Validatie is door onderzoek objectief aantonen dat de methode geschikt is voor het beoogde doel. Valideren van meetmethoden blijkt in de praktijk erg lastig. Waar moet je beginnen, wanneer is de methode geschikt voor gebruik en hoe maak je dat aantoonbaar voor jezelf en de auditeur. Hoe kies je de juiste matrix en hoe stel je de meetonzekerheid van de methode vast. Daarom beginnen vrijwel alle validatie onderzoeken maar ergens zonder enig doel of structuur tot dat de gemeten prestatiekenmerken ’goed’ zijn. In deze cursus leren de deelnemers om duidelijke doelen te formuleren en die toe te passen bij het opstellen van een validatieplan.
Na de validatie komt de vraag hoe je de methode onder controle houdt en wat moet je doen als de methode ’out-of-control’ is. Met deze cursus houdt u uw methode onder controle. De cursus zal methoden behandelen aan de hand van de methoden die de cursisten zelf hebben meegenomen. Gedacht kan worden aan methoden die uitgevoerd worden op moderne analytische apparatuur zoals GC-MS, LC-MSMS, ICP-MS, Ionchromatografie maar ook technieken zoals de pH, geleidbaarheid, monstervoorbewerking en uitloging kunnen behandeld worden.
Training/cursus datum(s) Er zijn momenteel geen nieuwe data voor deze training/cursus bekend... U kunt zich wel al opgeven voor deze training/cursus via het aanmeldformulier...
|