logo
logo

Lab-QAcademy - Trainingen

1-op-1 gesprekken oefenen

1-op-1 uitdagende (audit) gesprekken oefenen
Wie kent ze niet, die gesprekken die niet vanzelf gaan. Je bereidt je voor, maar theoretische voorbereiding op een praktijkgesprek, dat dekt de lading niet. Kon je maar even écht oefenen. Op het aansturen van die ene medewerker, feedback geven aan collega’s, grenzen stellen aan een leidinggevende of bespreekbaar maken van issues met derden.

Of, in het geval van interne audits, de resultaten bespreken met een collega die bevindingen niet van je aan wil nemen, een directielid of labmanager die de het zo erg niet vindt of simpelweg het overbrengen van de boodschap zodat die helder over komt.

Praktisch oefenen van moedige, lastige, uitdagende gesprekken, dat zou nog eens handig zijn. Dat is wat dit is. 1-op-1 die gesprekken oefenen.

Ook handig: deze gesprekken werken uitstekend via online tools als Zoom, zodat moedige gesprekken op allerlei manieren laagdrempelig is.

Wanneer is dit iets voor jou?

 • Je hebt zo’n auditgesprek in de agenda staan en je wilt je voorbereiden.
 • Je hebt een moeizaam gesprek gevoerd en weet dat er meer komen.
 • Je merkt dat het lastig is om afwijkingen effectief aan te kaarten.
 • Een gesprek heeft je getriggerd of geraakt.
 • Je vindt lastig om duidelijk te zijn zonder dat het ruis oplevert met collega’s.
 • Je hebt verbeterpunten meegekregen die je verder wilt ontwikkelen.
 • Sommig gedrag (zwijgers, veelpraters, arrogantie, etc) vind je vervelend.
 • Je herkent een patroon en wilt daar korte metten mee maken.
 • ...

Oefening baart kunst
Je moet dingen vaker doen om ze onder de knie te krijgen en dat geldt ook voor ingewikkelde gesprekken voeren.

Als je dit leest, heb je mogelijk al een audit training achter de rug en dit is daarop het vervolg. Want hier kan dat: gesprekken oefenen met levend oefenmateriaal. Wat je in je dagelijks leven waarschijnlijk niet doet, vragen: waarom doe je dat nou! dat kan hier wel. Zo hoor je tijdens het oefenen waar het wringt en waarom. En vooral ook: wat je daaraan kunt doen.

Herkennen van gedrag en ervaren wat het effect is van wat je doet, denkt en zegt, bij jezelf en bij je gesprekspartner dankzij kritische vragen en een levende spiegel. Je kunt onbevangen onderzoeken, reflecteren en uitproberen, wat wel werkt en wat niet, wat je al in de vingers hebt en waar je iets te winnen hebt.

Theorie & praktijk
Tijdens het oefenen met persoonlijke cases komen er vaak grote thema’s voorbij. Wat aan theorie ondersteunend of zinvol is, komt aan de orde, zodat je wat je ervaart ook theoretisch kunt onderbouwen. Bijvoorbeeld:

 • Leiderschapsstijlen. Welke gebruik je meestal en is die altijd even effectief.
 • Emoties, van jezelf of van anderen en wat doe je er mee.
 • Omgaan met conflict of weerstand
 • De inhoud van een gesprek en wat er verder allemaal óók nog gebeurt (proces, relatie).
 • Aanspreken met behoud van een goede relatie (feedback).

Voor wie
Gesprekken oefenen is primair bedoeld voor mensen die de cursus interne audit gevolgd hebben, (interne) auditgesprekken voeren en de behoefte hebben om de complexe gesprekken in veilige omgeving te kunnen oefenen en voorbereiden.

Maar: Alle typen gesprekken zijn oefenbaar. Heb je een andere cursus gevolgd bij LabQ Academy of ben je hier toevallig beland en spreekt dit je aan, aarzel niet om contact op te nemen. De 1-op-1 gesprekken voer ik op allerlei terreinen, van leidinggeven tot feedback, zie ook Wanneer is dit iets voor jou.

Als je een concrete situatie voor ogen hebt, is dat uitstekend. Heb je die niet, maar weet je wel welk gedrag van anderen je langer bezig houdt dan je zou willen, dan is gedrag het startpunt.

Wat levert het op
Doel is dat je aan het einde van een sessie of traject ervaren hebt, wat je zelf allemaal in handen hebt om jouw lastige gesprekken in goede banen te leiden. Dat je inzicht hebt in waar je valkuilen liggen, waar jij gevoelig op bent en hoe je daar handig mee om kunt gaan. Dat je weet: dit werkt hier, ik kan dit nu, dus dat kan ik ook elders.

De prijs is € 150,00 per uur. Neem contact op voor meer informatie.


Training/cursus datum(s)

Data voor deze training/cursus gaan altijd in overleg...